Huisartsenpraktijk Wognum Kaaspers 5, 1687TX Wognum    0229-571215
Kaaspers 5, 1687TX Wognum
0229-571215

 Nieuws

Magazine SPOED!

Homslag SPOED magazineoe werken de spoedeisende zorgdiensten in Noord-Holland Noord? In het magazine Spoed! geven medewerkers van 112-meldkamer, ambulancediensten, huisartsenposten, de spoedeisende hulp van de ziekenhuizen en de spoedeisende psychiatrische hulp uitleg. Spoed! wordt op zondag 24 april in heel Noord-Holland Noord verspreid via de zondagkrant.

Spoed! biedt een kijkje achter de schermen van de acute zorg. Zo leert de lezer dat er ook een ‘eerste hulp’ voor psychische nood is en met wat voor telefoontjes deze dienst te maken krijgt. Wellicht tot zijn verrassing ontdekt de lezer dat medewerkers in de spoedeisende zorg vaak vragen stellen voordat ze tot actie overgaan: ze moeten eerst de ernst van de situatie inschatten. Een spoedeisende-hulparts legt uit wat daar de vakterm voor is: “Je wordt eerst getrieerd, zoals wij dat noemen.”

Het magazine biedt helderheid over de rolverdeling en samenhang tussen de zorgaanbieders. Ook worden misverstanden uit de weg geruimd: centralisten van de 112-meldkamer sturen niet automatisch een ambulance als een beller daarom vraagt, huisartsen doen geen visites in cafés of op sportvelden en een ambulance is er niet alleen om een patiënt zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te brengen.

Spoed! is een aantrekkelijk, toegankelijk magazine dat aanstaande zondag samen met de zondagkranten op de mat valt.