Huisartsenpraktijk Wognum Kaaspers 5, 1687TX Wognum    0229-571215
Kaaspers 5, 1687TX Wognum
0229-571215

e-Health / e-Consult / e-Patiënt

 

Wij maken gebruik van e-Health toepassingen, waarom?

U bent vaak druk, we werken veel, hebben tijd nodig voor het gezin en een fysiek bezoek bij de huisarts kost nu eenmaal tijd. Als u slecht ter been bent is een e-Consult ook een uitkomst. U kunt op ieder moment wanneer het u uitkomt een e-Health toepassing gebruiken. Deze toepassingen staan onder e-Patiënt op de "Home"-pagina.
Wij kunnen op onze momenten deze e-Health toepassingen verwerken. U krijgt binnen 3 werkdagen dagen een reactie op uw e-Consult. Heeft uw vraag spoed, wilt u dan altijd de praktijk bellen. Met e-consulten willen we de telefonische bereikbaarheid verbeteren en de telefoon lijnen ontlasten.

 

Wat is een e-consult?

Een e-Consult is een digitaal medisch consult tussen patiënt en huisarts dat plaatsvindt via internet. Er bestaan verschillende vormen van een e-Consult, zoals onder andere via e-Berichten of een videoverbinding met de patiënt. Een voordeel van e-Consults is dat u eenvoudig vragen kunt stellen die geen spoed hebben, maar voor u belangrijk zijn. Een eerste consult tussen huisarts en patiënt mag geen e-Consult zijn, maar bij een vervolgconsult kan dit wel. Het succesvol inzetten van e-Consults zorgt voor minder volle wachtkamers bij de huisarts.Waar is een e-Consult bij de huisarts voor geschikt?

• Het opvragen van onderzoeksuitslagen.
• Controles bij chronische ziektes, zoals o.a. astma of bv suikersziekte.
• Leefstijl advies en eventuele opvolgende controles.
• Vragen over medicijnen en eventuele bijwerkingen.
• Terugkerende lichamelijke klachten die geen spoed vereisen.
• Vervolgvragen na een eerder consult, mensen vergeten nog wel eens wat te vragen op het moment zelf.
• Vragen waarbij de patiënt online tegenstrijdige antwoorden vindt.

 

Waar is een e-Consult niet geschikt voor?

• Lichamelijke klachten die moeten worden onderzocht.
• Klachten die emotioneel van aard zijn.
• Een eerste consult omtrent een klacht.
• Klachten waar spoed vereist is.

 


Welke vormen van e-Consults zijn er mogelijk?


e-Consults kunnen in verschillende vormen worden aangeboden.


Het e-Consult per e-Bericht

De meest toegankelijke vorm is het e-Consult via e-Berichten. Hoe werkt een e-Consult via e-Bericht? Iedereen is wel bekend met e-mail en daardoor is deze vorm laagdrempelig en toegankelijk. Onze e-Berichten vervangen de rechtstreekse e-mails. De e-Berichten blijven op onze beveiligde website en gaan niet over het internet. U kunt via de website van uw huisartsenpraktijk een e-Bericht sturen via die beveiligde verbinding. De huisarts ontvang dit e-Bericht in onze veilige omgeving en kan u zorg bieden per e-Bericht.


Het video e-Consult, het beeldbel consult

Een videogesprek met u is ook een type e-Consult. Bij het video e-Consult heeft u een online videoverbinding op afspraak via uw computer met uw huisarts. Dit gaat net als bij het e-Consult per e-Bericht, via een veilige verbinding. Een videoconsult biedt de voordelen dat de u de huisarts ziet en hoort en vice versa. Dit kan uitkomst bieden op het moment dat een consult niet dringend genoeg is voor een bezoek, maar dat het wel prettig is om elkaar te zien.

 

Zelf meten met eigen of geleende apparatuur

U kunt zelf metingen doen met eigen meetapparatuur, bijvoorbeeld veel mensen hebben hun eigen bloeddruk meter. Als u hier niet over beschikt hebben wij ook de mogelijkheid van een leenmeter. U kunt hiernaar vragen bij de assistente.