Huisartsenpraktijk Wognum Kaaspers 5, 1687TX Wognum    0229-571215
Kaaspers 5, 1687TX Wognum
0229-571215

 Nieuws

Het eigen risico is tegenwoordig voor iedereen vrij hoog. Dit betekent al snel dat de kosten voor aanvullend onderzoek of medicijnen in eerste instantie voor uw eigen rekening komen. Tot nu toe vallen bezoeken aan de huisartsenpraktijk niet onder uw eigen risico. Dat geldt ook voor onderzoeken of ingrepen die plaatsvinden bij de huisarts. Hierbij kunt u denken aan suiker controle, maar ook het maken van een hartfilmpje, een ECG, of bv een longfunctietest. Ook de POH GGZ, de psychologe, die bij ons in dienst is per 1 januari 2013 kunt u bezoeken zonder kosten. Wij proberen hierbij een zo breed mogelijk pakket aan te bieden, maar ook hier zitten beperkingen aan.

De kosten zijn natuurlijk belangrijk, maar de zorginhoud, kwaliteit en of het verantwoord is, vinden wij nog belangrijker. Het kan dan ook voorkomen dat in uw specifieke geval het advies is u verder te verwijzen naar een ziekenhuis. Soms is aanvullend onderzoek echt nodig om meer duidelijkheid te krijgen wat er precies aan de hand is of te controleren of uw nieren wel goed blijven functioneren. Dan is het vaak onverstandig om een dergelijk advies niet op te volgen. Goedkoop kan dan duurkoop worden. Is dat verstandig als het om je eigen gezondheid gaat? Wat aanvullend onderzoek kost is helaas vaak niet bij ons bekend of transparant. Een gedachte hierachter is dat het belangrijker is te beslissen op zorg inhoud dan op kosten. Bovendien is vergoeding soms afhankelijk van de zorgverzekeraar en/of het specifieke aanvullende pakket. Hier zijn er velen van, wat voor ons niet overzichtelijk is. Als u van tevoren wilt weten welke kosten berekend zullen gaan worden, kunnen wij niet anders dan u verwijzen naar uw zorgverzekeraar.

Dat we met zijn allen kritisch kijken naar wat het allemaal kost en of het wel nodig is, is heel begrijpelijk. Wist u dat voor een consult overdag in de huisartsenpraktijk 8,67 euro in rekening gebracht wordt bij de ziektekosten verzekering? Voor datzelfde consult 's avonds op de huisartsenpost is dit 120 euro. Uiteindelijk betalen we met zijn allen de kosten en kun je hier best eens kritisch naar kijken. Is het echt spoed of kan het wachten tot de eigen huisarts er de volgende dag weer is?

In tijden van bezuinigingen en uitgebreide discussies over de zorgkosten willen wij deze bijdrage leveren. Wij kunnen, samen met u, kritisch kijken wat is nodig en wat verstandig. Wij proberen u een zo breed mogelijk pakket in de huisartsenpraktijk aan te bieden en zullen dit waar mogelijk verder uitbreiden. Daarnaast kunnen wij uw steun en coach zijn in de totale gezondheidszorg.

 

Het team van de Huisartsenpraktijk Wognum