Huisartsenpraktijk Wognum Kaaspers 5, 1687TX Wognum    0229-571215
Kaaspers 5, 1687TX Wognum
0229-571215

 Nieuws

Nieuw: Online afspraken maken rechtstreeks in onze agenda!

 

Vanaf heden kunt U Online Afspraken maken die direct in de agenda van de huisarts terecht komen zonder tussenkomst van de doktersassistente. Dit kan via het patiëntenportaal “Uw zorg online”. Het is een proef, die afhankelijk van uw en onze ervaringen aangepast kan worden. Sinds kort kunt u inloggen met behulp van DigiD, u hoeft zich na inloggen met DigiD niet meer op de praktijk te legitimeren. Dit scheelt ons veel tijd.

Na inloggen in het patiëntenportaal kunt u vervolgens op bepaalde tijden een afspraak maken voor een consult, een beeldbel afspraak of een telefonische afspraak. U kunt aangeven met wie u een afspraak wilt hebben. U wordt ook gevraagd aan te geven wat de reden voor uw afspraak is. Het kan voorkomen dat u naar aanleiding hiervan benaderd wordt, hiervoor hebben wij uw contactgegevens (telefoon, e-mailadres) nodig.

Als het Online Afspraken maken bevalt en goed werkt willen we deze digitale mogelijkheid in de toekomst verder uitbreiden.

 

Om gebruik te kunnen maken van Online Afspraken, dient u te beschikken over DigiD. Alleen na het inloggen met behulp van DigiD kunt u uw dossier inzien. Heeft u geen DigiD dan kunnen we u alsnog toegang verstrekken, u dient zich dan persoonlijk op de praktijk te legitimeren met behulp van een geldig paspoort of identiteitskaart. We zetten na legitimatie uw dossier voor u open.

 

Wie kan gebruik maken van “Uw zorg online”?

Om gebruik te kunnen maken van “Uw zorg online” dient u minimaal 16 jaar oud te zijn en een uniek persoonlijk e-mailadres te hebben. Wij zien soms dat partners/gezinnen allemaal hetzelfde e-mailadres gebruiken, dat is hierbij niet mogelijk. U kunt op bijvoorbeeld gmail.com of outlook.com een persoonlijk e-mailadres aanmaken, geef deze dan aub aan ons door.

 

De mogelijkheden via het Patiëntportaal kunnen bestaan uit het volgende:

  • Afspraken maken
  • Medicijnen herhalen
  • E-consulten aanvragen
  • In uw dossier kijken
  • Berichtjes sturen, eventueel met bijlage (b.v. een foto)
  • Uitslagen inzien etc.

Het kan ook zijn dat wij u een bericht sturen, bijvoorbeeld na uw bloedonderzoek, of een antwoord op uw e-consult. Om het antwoord te kunnen zien, moet u dan opnieuw inloggen in het portaal.

 

In de loop van de tijd, afhankelijk van de ervaringen, zullen de mogelijkheden van onze praktijk uitgebreid worden.

 

Wij nodigen u graag uit om te onderzoeken wat het Patiëntportaal voor u kan betekenen.

 

Uiteraard blijft het mogelijk om via de assistentes of onze website www.dewaterling.nl afspraken te maken.

 

Hoe komt u in het Patiëntportaal: Uw zorg online?

Op de website in het linkerblok op de homepage vindt u de optie “Direct naar uw Zorg-dossier”. Onder de optie “Uw Zorg-dossier informatie” vindt u de handleiding en uitleg.

 

De rechtstreekse link naar het Patiëntportaal is: https://huisartsenpraktijkwognum.uwzorgonline.nl/

 

Er zijn ook Uw zorg online apps voor uw smartphone of tablet.

Apple Store: https://apps.apple.com/nl/app/uw-zorg-online/id796436476

Google Play (Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.mediapp.pharmeon

We hopen u hiermee een extra stukje service en gebruiksgemak te bieden.