Huisartsenpraktijk Wognum Kaaspers 5, 1687TX Wognum    0229-571215
Kaaspers 5, 1687TX Wognum
0229-571215

 Nieuws

Zoals al verschillende malen in het nieuws is geweest is het voor heel veel huisartsenpraktijken in Nederland erg lastig om voor voldoende huisartsen te zorgen om het rooster rond te krijgen. Er is een groot huisartsentekort en dit neemt snel toe.

 

Het probleem is dat teveel jonge huisartsen ervoor kiezen om minder te gaan werken en te gaan waarnemen en niet de voorkeur hebben een praktijk over te nemen of zich vast aan een praktijk te verbinden. Het huisartsenwerk wordt door velen als zwaar ervaren.
Ook onze praktijk krijgt met dit tekort te maken de komende maanden en vooral in de zomer.
De beide huisartsen-in-opleiding, AIOS-sen, ronden hun opleiding begin deze zomer af en willen hierna eerst gaan reizen. Bovendien heeft onze huidige vaste waarnemend huisarts Jorine Verhaegen, met wie wij nu met veel plezier samenwerken, besloten voorlopig niet meer als huisarts aan het werk te gaan. Zij vervangt nu onze andere vaste waarnemer Anne Weterings, die met zwangerschapsverlof is en naar verwachting eind mei haar werkzaamheden bij ons zal hervatten.

 

Op advertenties waarin wij op zoek zijn naar een extra vaste waarnemer hebben wij tot nu toe helaas geen reacties gekregen.

 

Wij zijn dan ook genoodzaakt de komende periode heel kritisch te kijken naar het maken van de afspraken op het spreekuur. De assistentes zullen dan met u bespreken of u voor bepaalde klachten echt een afspraak dient te maken en op welke termijn of dat het ook op een andere manier op te lossen is. Ook zullen wij heel terughoudend moeten zijn met het maken van dubbele afspraken om te voorkomen dat de spreekuren te snel gevuld zijn en de wachttijden sterk oplopen. Al zullen we hoe dan ook met dit laatste wel rekening moeten houden. Dat geniet nadrukkelijk niet onze voorkeur, maar we zien ons er door de omstandigheden toe genoodzaakt. Ook de overblijvende artsen willen voorkomen dat zij onder de toenemende werkdruk omvallen. De vrees bestaat dat dit alles niet van korte duur is, maar dat dit een trend is die de komende jaren voortgezet zal worden.

 

We hopen op uw begrip hiervoor en op uw medewerking. Wij zullen ons best doen het ongemak en de wachttijden voor u zo beperkt mogelijk te houden, maar onze opties hierin zijn beperkt.

 

Verder wensen we u natuurlijk alvast een goed voorjaar en goede zomer toe.

 

Het team van de huisartsenpraktijk Wognum.
René den Heijer en Ilona Bolhuis-Claasen, huisartsen.