Huisartsenpraktijk Wognum Kaaspers 5, 1687TX Wognum    0229-571215
Kaaspers 5, 1687TX Wognum
0229-571215

 Nieuws

Extra huisarts, Shanti Kersten

Vanaf eind augustus komt Shanti Kersten als huisarts bij ons waarnemen op de woensdagen. Zij heeft wel vaker af en toe ingevallen in onze praktijk, maar we zijn blij dat ze nu op regelmatige basis bij ons wil komen werken.

 

Huisartsen in opleiding

Per september starten twee nieuwe huisartsen in opleiding. Voor beiden zal dit het laatste jaar van hun opleiding zijn voor ze zelf huisarts zijn.

 

Bloed prikken? Dat doen wij vanaf nu in de praktijk!

Sinds kort bieden wij u de mogelijkheid om bloed te laten prikken in onze huisartsenpraktijk. De assistentes zijn hiervoor getraind. U kunt hiervoor een afspraak maken met de assistente.

Wat betekent dit voor u?
• U hoeft niet meer naar een prikpost voor bloedafname, dit scheelt u reis- en wachttijd;
• U wordt geprikt door een bekend persoon;
• U heeft minder kosten, omdat bloedprikken via uw huisarts goedkoper is dan via een prikpost. De kosten voor bloedprikken via uw huisarts gaan - net als bloedprikken bij een prikpost – van uw eigen risico af.

Wij bieden deze extra service alleen voor bloedonderzoek dat de huisartsen zelf aanvragen en alleen voor patiënten die staan ingeschreven bij huisartsenpraktijk Wognum. De huisartsenpraktijk werkt hiervoor samen met Dokter & Diagnostiek.

 

De taken van de doktersassistentes breiden langzaam uit!

Sommigen van u zullen het wellicht al gemerkt hebben, maar we zijn in de praktijk de taken van de doktersassistentes aan het uitbreiden. Hiervoor volgen diverse assistentes aanvullende opleidingen. Het maakt hun werk uitdagender en afwisselender en het biedt u meer mogelijkheden om afspraken te maken.
Er zijn inmiddels twee assistentes opgeleid tot CVRM assistent. CVRM betekent Cardio Vasculair Risico Management. Dit betekent dat onze assistentes meer geschoold zijn in het kunnen bepalen van het risico op hart en vaatziekten en het interpreteren van de bloeduitslagen die hierbij horen. De meer complexe of hoog risico patiënten worden bij de praktijkondersteuners ingepland. Als u ouder dan 50 jaar bent en zich afvraagt of u een verhoogde kans heeft op hart en vaatziekten, dan kunt u hiervoor een afspraak maken. Er wordt dan eerst bloedonderzoek aangevraagd en vervolgens krijgt u een afspraak om diverse vragen door te nemen en metingen te kunnen doen. Pas dan is een goede inschatting van het risico te maken en ook een advies naar u te geven.