Huisartsenpraktijk Wognum Kaaspers 5, 1687TX Wognum    0229-571215
Kaaspers 5, 1687TX Wognum
0229-571215

 Nieuws

Animatie: Hoe werkt het LSP op de huisartsenpost?

Veel zorgverleners maken gebruik van het LSP. En veel patiënten geven hun toestemming voor de uitwisseling van hun medische gegevens via het LSP. Maar hoe werkt dat als een patiënt bij een zorgverlener komt? Om dat te laten zien maakt VZVZ een serie animatiefilmpjes. De eerste animatie uit de serie heet ‘Het LSP op de huisartsenpost’.

 

Animatie hoe werkt het LSP!

 

Dit filmpje vertelt in anderhalve minuut het verhaal van Daan, die hevige oorpijn en hoge koorts heeft. Daan komt op zaterdagavond op de huisartsenpost. De waarnemend huisarts constateert dat hij een oorontsteking heeft. Omdat Daan toestemming heeft gegeven aan zijn huisarts en apotheken voor de uitwisseling van zijn medische gegevens via het LSP, kan de arts zijn medische gegevens inzien. Zij vraagt Daans medische gegevens op via het LSP en ziet dat hij allergisch is voor bepaalde medicijnen. Dit was Daan vanwege de hevige pijn vergeten te zeggen. De arts besluit daarom een ander medicijn voor te schrijven.

Aan de hand van dit scenario legt de onderstaande animatie de werking van het LSP uit.

U kunt ook uw toestemming geven via de Vereniging Zorgaanbieders Voor Zorgcommunicatie. U dient dan in het bezit te zijn van een DigiD.